PIT en EMDR

 

Wat is dat precies?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een eerste-keuze behandeling om nare ervaringen te verwerken.

EMDR is in 1989 door Francine Shapiro ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels wordt door steeds meer wetenschappelijk onderzoek aangetoond, dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten. Bijvoorbeeld bij angststoornissen, paniekaanvallen, het resetten van gedachten. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast. Ook bij heel vanzelfsprekende dingen als angst voor de tandarts of vliegangst wordt EMDR ingezet.

 

Hoe werkt EMDR?

Dat EMDR werkt, is inmiddels aangetoond. Maar hoe het precies werkt, is nog niet helemaal bekend. De hersenen zijn zo'n complex en ingenieus geheel, dat hier nog steeds onderzoek naar wordt gedaan. Het geven van EMDR is maatwerk; bepaald geen kunstje, dat je na een simpele, korte cursus even erbij doet. Er gaat een gedegen studie aan vooraf.

 

De EMDR behandeling

In het eerste kennismakingsgesprek zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van uw klacht(en). Hieruit zal blijken of EMDR voor de behandeling van uw klacht kan worden ingezet.

Voor meer informatie: www.emdr.nl

<< Ga Terug